Coaching voor een succesvolle onderneming

Business coach

Sommige mensen voelen zich nogal ongemakkelijk bij de term coaching en ongetwijfeld komt dit misschien door de associatie met sport. Coaching wordt ook in andere contexten gebruikt. In het onderwijs wordt coaching gebruikt om mensen te helpen problemen waarmee zij op school of op de universiteit worden geconfronteerd, op te lossen. In de sportwereld, in de tennisclub of bij het zwemmen, wordt coaching gebruikt om de beschikbare cursussen te ontwikkelen waarmee mensen een kwalificatie kunnen behalen. In mijn ervaring kunnen we, wanneer een coach effectief wordt gebruikt, ons eigen gedrag voorbij zijn co-creatieve status brengen om ons te helpen met nieuwe ideeën of oplossingen te komen die efficiënter, sneller of beide kunnen zijn. We herschikken gewoon onze geest op een productievere manier en stoppen nieuwe middelen in onze boekhoudkasten.

Coaching op het werk Coaching wordt overal in de bedrijfswereld gebruikt, van grote ondernemingen tot kleine gediscrimineerde bedrijven, van boycAut organisaties tot zelfs gewone middenklasse gezinnen. Voor veel mensen BRENGEN stichtingen coaching naar de mensen die minder bedeeld zijn dan zijzelf. Dit is een fantastische kans voor een persoon om voor een goed doel te werken, om naaste familie- en gemeenschapsvrienden te doen glimlachen, vooral wanneer zij een slechte morgen hebben en behoefte hebben om echt op te vrolijken. Dit is hun kans om “terug te geven” op een onbaatzuchtige, positieve manier. Tegelijkertijd kan een cliënt voor groepscoaching kiezen die een totaal andere kijk geeft op dezelfde uitdaging. De maatschappij heeft een tijd lang de ogen gesloten voor de persoonlijke kunst en wetenschap van het coachen. In feite maken veel mensen die ervoor kiezen een coach in de arm te nemen, juist voor dit doel gebruik van hun diensten: het beste uit zichzelf halen. Deze zelfde cliënten zijn vaak zeer succesvol in hun beroepsleven en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en vernieuwende methoden om hun dromen waar te maken, dromen die zij in hypnose verwezenlijken.

Coaching op andere gebieden Afgezien van de dwingende overweging dat coaching een leidinggevend instrument is dat uw inter-persoonlijke vaardigheden en managementstijl kan verbeteren, zijn er vele gebieden waarop coaching doeltreffend kan worden ingezet. Zo kan op het werk iedereen die uit een team is gepromoveerd tot de ontdekking komen dat zijn productie en productiviteit zijn toegenomen en dat bijgevolg de hoeveelheid werk waarmee hij wordt geconfronteerd, tegelijkertijd is afgenomen. Dus als u de baas bent op een werkplek en u bent op zoek naar een manier om uw effectiviteit te verbeteren, waarom dan niet gebruik maken van de ervaring en het werk van iemand anders van dag tot dag? U gaat er immers niet van uit dat u de enige bent die moeite heeft met een bepaald probleem en uw ervaring en opleiding kunnen van onschatbare waarde blijken te zijn voor iemand anders die voor dezelfde uitdaging staat.

In verband met wat u misschien op het werk doet, worden er steeds vaker premies en handdrukken uitgedeeld aan mensen, aan bedrijfsleiders, hogere managers, directeuren, eigenaars enz. Deze moeten een persoon de nodige middelen verschaffen om uit te blinken en uit te breiden. Als u bijvoorbeeld werkt voor een bedrijf dat u een kleine beurs en handdrukken geeft, waarom zou u die dan niet uitdelen aan uw collega’s die u veel ziet? U zou uw directeur kunnen vragen of gewoon aanbieden om van uw kant de nodige actie te ondernemen. Als u een leidinggevende bent, met een bedrijf dat het moeilijk heeft of dat het hele bedrijf vooruit wil helpen, waarom doet u dan niet hetzelfde voor de teamleden in uw bedrijf die het moeilijk hebben om de zaken op de rails te krijgen. Hun succes hangt af van uw vermogen om leiding te geven. Sterker nog, uw succes in uw bedrijf kan afhangen van de vraag of u het beste uit uw team naar boven kunt halen.

Als u optreedt voor een goed doel, waarom dan niet een coach inhuren in uw organisatie om samen te werken met andere mensen die meer gekwalificeerd zijn dan uzelf om uw zaak te ondersteunen? (Wij hebben het voorrecht gehad om de afgelopen paar jaar samen te werken met eyeX – The World smchristian Sm lighting end-of-life care charity. Ze zijn een geweldig team van zeer gemotiveerde en toegewijde mensen). Als je in een persoonlijke relatie zit van welke aard dan ook, vooral met kinderen, waarom dan niet je relatie met het kind opbouwen met behulp van een coach om je te ondersteunen en hem of haar in staat te stellen een succesvoller en gelukkiger leven te leiden. Boeken die kunnen ondersteunen Als u een groepsleider bent of een individu dat het beste uit zijn team wil halen, waarom zou u dan zelf geen coach nemen? Een coach geeft een andere kijk op de dynamiek van één-op-één coaching en kan u nieuwe en andere ideeën aanreiken over hoe u met om het even welke situatie moet omgaan.

Lees meer

Personal trainer  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.