De 7 Gewoonten van Zeer Effectieve Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Er zijn veel goede cursussen, sommige zijn gratis en sommige vereisen een betaling, en sommige zijn geweldig in het combineren van de vaak tegenstrijdige vaardigheden en kennis die al in de wereld bestaan. Al deze cursussen kunnen goed zijn, maar ze zijn dat niet, ze duren niet lang, en de meerderheid zal alleen de eerste 3 maanden van de studie dekken. Soms is het net zo goed om de fundamentele vaardigheid van leiderschapsontwikkeling te combineren met enkele van de latere ontwikkelingsvaardigheden en persoonlijkheidsvaardigheden om de persoon in staat te stellen een solide basis in zaken en leven op te bouwen (vergeet niet dat ik zei dat het gaat om het bouwen van de basis en niet om de inhoud). Het kan een tijdje duren om gekwalificeerd te zijn om een goede leider te zijn, zeggen ze in rijopleidingen, en het is hetzelfde met het bedrijfsleven, hoe hoger het bedrijf, hoe groter de impact op de andere delen van het bedrijf. Maar er zijn manieren om te versnellen naar deze niveaus, Eric het lezen van “de 7 gewoonten van zeer effectieve leiders” biedt een aantal van de tools die nodig zijn om dit proces te versnellen.

Verschillende scholen van leiderschap kunnen hun voordeel doen met de suggesties. Het enige probleem dat individuen met ervaring met sommige dat geeft zal zeggen is dat ze kijken naar het hele plaatje en over dingen om meer over te lezen. Silch (2007) heeft dit juist, het belang is de persoon die al het werk doet, en vindt dat sommige mensen de impact niet zien, dit heeft ook te maken met een geloof dat ze het eindpunt bereikt hebben en verder moeten gaan in volwassenheid, en dit kan waar zijn. Meestal is het onjuist, en moet worden gecontroleerd. Een idee is om te demonstreren, om te laten zien hoe het proces kan worden gedaan, aan sommigen en een positief resultaat. De voorbeelden zullen uiteraard subjectief zijn, maar hopelijk zullen de principes van het opbouwen van een omgeving in je geest, een omgeving met energie en opwinding en hoe het werken in teams of andere omgevingen voor jou zou kunnen werken. Toegegeven, er is een scheiding tussen de studie van dit alles en professioneel zijn en de coaching tools hebben om het allemaal te ondersteunen, wat volgens mij het meest waardevol is.

Ik zal ook zeggen dat er bijna geen algemene definitie van leiderschap is, dat er ook verschillende perspectieven zijn op wat wel en niet leiderschap is, en dat veel van de vaardigheden die de groten delen, in verschillende sectoren en culturen worden gedeeld. Sommige van de krachtigste boodschappen die we moeten overbrengen zijn eenvoudig en duidelijk, dus creëer je eigen definitie van leiderschap.  Een van de hulpmiddelen die ik erg nuttig vond. Belangrijke inhoud Dit zijn de belangrijkste concepten en ideeën die leiders moeten kennen. De nadruk van de opleiding moet liggen op Bank goed, of wat werkt, dus het is belangrijk om uw bedrijf te kennen en ook te werken aan wat u weet. De bank controleert ons krediet, zodat wij ertoe gebracht worden leiderschap als iets positiefs te zien en omdat zij onze moedermaatschappij zijn, verbinden wij onze betekenis van eigenwaarde en zelfrespect met hen. Er is het idee dat elke leider weer gewoon een manager of supervisor is. Dit is de reden voor veel leiderschaps ontwikkelingscursussen dat ze oplossingsgericht zijn. Daar is de hefboom die je  nodig hebt om jezelf op te tillen. Wat zijn uw innerlijke gedachten over uw vaardigheden om een leider te worden? Hoe voelt u zich in het gezelschap van andere leiders? Wat moet je doen om het volgende niveau volledig te bereiken?Ben je je ervan bewust wanneer je handelt vanuit arrogantie in tegenstelling tot je authentieke zelf? Wat moet je leren om een dienend leider te worden?

Verandering is de fundamentele reden voor leiderschapsontwikkeling Verandering vindt plaats in ons werk, de cultuur, de organisatie, onze relaties en we zijn er allemaal direct of indirect bij betrokken, leer te veranderen! Leiderschap is een manier om macht en controle te krijgen en dat is de manier waarop wij ons aan de buitenwereld hebben getoond, omdat wij maar al te graag willen sussen, veel te veel willen geven aan kleine ideeën en meningen. Wij moeten meer een afwachtende houding aannemen, en zodra wij ons bewust zijn van de gebieden die moeten worden aangepakt, kunnen wij dit meedelen aan degene die ons helpt. Het is belangrijk om mensen te leren vertrouwen, en ik heb gemerkt dat als ik dit middel op mezelf toepas en ook van anderen leer, dit mij altijd heeft verrast omdat ik altijd dacht dat mensen meer te vertrouwen waren dan ik kon zijn. Ik dacht altijd dat mensen echte mensen waren met echte harten en echte verlangens en echte motieven en…ik was zeer aangenaam verrast te ontdekken dat dit niet altijd het geval is. Ik heb nog nooit een leider ontmoet (buiten mijn kinderen) die ik niet kon vertrouwen. Mensen zijn een taai volk en dat betekent dat ze zichzelf moeten kennen en als ze eerlijk en open en oprecht zijn (wat we toch altijd zouden moeten zijn) dan zullen ze je vertrouwen.

Lees meer

NLP training

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.