De Dode Genezers’.

Acupunctuur Leiden

verhalen over de “Chinese genezers” die vroeger afval dumpten in de rivieren, zeeën en rivieren van China om het water dat naar de Dode Zee stroomde tegen te houden, om het water van de Dode Zee te gebruiken voor de wederopbouw van hun steden en dorpen waarin zij woonden, om er toeristen naar toe te lokken, dit alles uitgaande van een vermenging van de Yin en Yang mythe. Inderdaad, de beroemde reglementaire positie van het kruis vertegenwoordigt het kruis van Yin/Yang. kruis symboliseert staat, organisatie en verantwoordelijkheid. Controle is yin, vrijheid is yang en de wervelkolom is kruisvormig symboliseert centrum. Door je handen op je borst te leggen vertel je dat je van yin bent in de zin dat je handen tegenover je lichaam liggen, en je vingers tegen elkaar tikken vertelt dat je van yang bent.

In de vroege tijden was de plaats van de acupunctuurpunten niet goed gedefinieerd. Over het algemeen bevonden ze zich op de plaats waar het lichaam graag werd aangeraakt of gemasseerd. Soms werden de punten naar boven of naar beneden geplaatst, of ze konden hoger of lager liggen dan het lichaam, maar dit was niet gebruikelijk. Men zag niet hoe het lichaam er op het ogenblik van de injectie uitzag, alleen dat het de substantie in haar geheel aanvaardde. Pas toen de substantie was aangebracht en het lichaam een beweging maakte, zag die acupuncturist de energiepatronen van het lichaam, en een tevreden en wetende glimlach kwam op zijn gezicht. Hij haalde zijn handen van het lichaam, sloot de injecties af met een zak en riep de cliënt naar hem toe te komen. De cliënt zou nu zien hoe al deze ‘magie’ hem verlichting bracht.

Hoe dit verlichting bracht in het lichaam kan het beste aan de verbeelding worden overgelaten, maar er is een sterke suggestie dat naalden de energiekanalen in het lichaam aanboren, en dat het de energie is die zij vrijgeven en naar de oppervlakte van de huid brengen waarop acupunctuur is gebaseerd. De energie die uit het lichaam sijpelt heeft de eigenschap als een veer te zijn die de mogelijkheid heeft naar boven of naar beneden te stromen, afhankelijk van de beweging. Gebrek aan energie en verkoudheid of hoesten zijn het gevolg van deze energieverplaatsingen. Het lichaam wil wat het noemt ‘buigen’, wat we krijgen door de yogische oefeningen. Naalden boren de energiekanalen in het lichaam aan die bedoeld zijn om het lichaam uit zijn huidige situatie te halen. In die zin is het dus als het programmeren van het lichaam om altijd een goede energiestroom te hebben, die acupuncturisten in de Chinese Geneeskunde ‘chi’ noemen.

Waar er verlies van energie in het lichaam is, zal er altijd een gat zijn dat acupunctuur kan opvullen. Het kan dit doen door het lichaam te stimuleren en wanneer het lichaam afdwaalt van zijn ideale positie, dan is dat het moment waarop het meer energie stuurt om het gat te vullen. Als het lichaam meer energie wil, zal het die krijgen van acupunctuur. Zie het als een continu proces van energie die in en uit het lichaam stroomt, aanvullend waar het ontbreekt en meer binnenbrengend. Op deze manier veranderen we onze gezondheid langzaam van een plek waar we meer energie nodig hebben naar een plek waar het puur en zuiver is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.