Hoe acupunctuur u kan helpen?

Acupunctuur Uithoorn

Het gaat meestal zo: Bij een ziekte lijdt het lichaam aan een verstoring van zijn natuurlijk evenwicht, dat dan tot stand komt door het evenwicht van de twee krachten. In het geval van het “incident” moet de kracht buiten het lichaam worden weggenomen om het natuurlijk evenwicht te herstellen. Het lichaam zal alles in het werk stellen om het evenwicht van deze kracht tussen twee tegengestelde krachten te bewaren, maar zal nu niet bereid zijn om op natuurlijke wijze terug te keren naar een gezonder evenwicht, zolang het onevenwicht niet is hersteld.

acupunctuur is slechts het “neveneffect” van de kracht buiten het lichaam. In de natuurlijke gang van zaken hoeft acupunctuur niet aanwezig te zijn. Een gezond evenwicht tussen yin en yang is aanwezig en de samenvallende punten van de meridianen veranderen de loop van de natuur. Aangezien ‘acupunctuur’ slechts het neveneffect is, zal het lichaam voor zijn eigen genezing zorgen. In de twee voorgaande paragrafen heb ik u laten zien hoe acupunctuur zijn oorsprong kan hebben in het Oosten. Ik heb ook uitgelegd dat je een oorzaak niet kunt isoleren van zijn gevolg. Evenmin kun je een remedie vinden voor een ziekte zonder de loop van de Natuur te beïnvloeden. Aangezien ik ook heb laten zien dat je een ziekte niet kunt oplossen met slechts één modaliteit, heb ik ook laten zien dat er een overvloed aan manieren is om een ziekte aan te pakken.

Mijn punt was dat er meer dan één modaliteit is om een ziekte aan te pakken. Welke zullen effectief zijn voor welke ziekte? Welnu, de natuurgeneeskundige wilde weten of er meer dan één soort massagetherapie was. Ik liet hem zien dat er verschillende soorten massagetherapie waren, die elk verschillende strategieën gebruikten om de behoeften van de patiënt aan te pakken. Sommigen gebruikten affirmaties, anderen directe druk, weer anderen gebruikten hun handen om stroming naar gebieden van het lichaam te leiden. Voor mij was de uitleg een beetje te vereenvoudigd en ging ze niet in op de realiteit van wat de ziekte in de eerste plaats veroorzaakt. Hoewel het misschien een goed advies is voor huismiddeltjes, werkt het misschien niet voor de meeste ernstige ziekten. Er kan meer gezegd worden over de succesvolle toepassingen van massage bij het handhaven van de gezondheid, en verschillende modaliteiten van genezing, maar ik laat het hier voor nu bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.