Hoe behoud je een goede scheerbeurt?

Baardbalsem Rotterdam

Herinner je je die dagen op de middelbare school nog, toen je beste vriend degene was met de meest fantastische, wilde baardbalsem? Je deed je best om hem te helpen met het strijken van zijn baard, maar het zag er niet goed uit, dus ging je naar de plaatselijke drogist om een eenvoudige baardkam te kopen. Je snuffelde een tijdje rond en maakte het uiteindelijk af. Je weet dat je die geweldige scheermesjes thuis hebt laten liggen. Terwijl je je snor en snor oppoetste, merkte je dat je baard er niet meer zo goed uitzag als je je herinnerde van toen je jonger was. Je vrienden plaagden je met je nieuwe baard, en je probeerde hen uit te leggen dat het gewoon een trucje van het licht was. Ze geloofden het niet. Je wilde ze toch niet uitleggen dat dezelfde baard die je vroeger had, zonder jouw toestemming in een Mohawk was veranderd?

Nou, sta me toe eerlijk tegen je te zijn. In de bittere wond van je adolescente jaren, was je niet mijn vriend, noch was je vriend degene die je verwondde. Je was gewoon te bang om er iets aan te doen. Je werd te veel afgeleid door alle aandacht die je kreeg. Je hebt nooit geprobeerd een band met me op te bouwen, en ik had het te druk om langs te komen. Dus hier is het. Je baard brengt je in verlegenheid. Je probeert hem te verbergen. Maar hoe meer je hem probeert weg te stoppen, hoe meer hij alleen maar groter en stoerder wordt. Opgewonden om je vrienden of familieleden te ontmoeten, besluit je uiteindelijk om hem af te knippen. Ahh, maar zo’n bittere ervaring. Wil je een baard laten groeien? Nou, ik denk het niet. Neem een beslissing over je uiterlijke verschijning. Misschien groeit het haar terug, of misschien niet. Het groeit in stukjes terug. Stukjes genoeg om een indruk van je te maken. Als het snel groeit, kan het een teken van egoïsme zijn. Als het langzaam groeit, kan het een teken zijn dat je aan je karakter werkt.

Net als mensen, groeien een baard om verschillende redenen. Sommige mannen besluiten een baard te laten staan om er mannelijk uit te zien, om strijdvaardig te zijn of om met vrouwen te kunnen praten. Sommige vrouwen houden van een snor, vinden het machtig staan. Sommige mannen willen eruit zien alsof ze aan het trainen zijn door te bankdrukken. Wat de reden ook is, onthoud gewoon dat gezond haar teruggroeit, en dat het na verloop van tijd teruggroeit. Ga zeker naar uw dokter om na te gaan of u niet allergisch bent voor scheerschuim of andere preparaten. Als je weet dat je allergisch zou kunnen zijn, test het dan eerst uit. Misschien moet je een paar verschillende merken proberen tot je er een vindt die in jouw geval goed werkt, en dan nadat je het getest hebt, ermee scheren. Testen is een van de slimste dingen die je kunt doen om je van een goede scheerbeurt te verzekeren. Druk tijdens het scheren ook altijd met een handdoek op het geschoren gebied. Laat geen sneetjes of kleine wondjes ontstaan. Het kan gevaarlijk zijn om op dezelfde plaats te blijven scheren. Als u de stoppels op afstand houdt door druk op de handdoek te houden, voorkomt u ingegroeide haren. Beweeg het scheermes tijdens het scheren altijd in de richting van de haargroei. Door tegen de haarrichting in te scheren, vermindert u de kans op een ingegroeide haar. Door in dezelfde richting te scheren als de haargroei, beperkt u het ongemak en vermindert u de pijn. Het beste is om jezelf na het scheren een kleine hoeveelheid tijd te gunnen om het gebied te verzachten en het haar terug te laten groeien. Een snelle douche, of ijswrijven met koud water, zal de hitte van het gebied wegnemen en de pijn helpen minimaliseren.

Lees meer

Barbier 
Barbershop 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.