kapper ontharing

Kapper Rotterdam Centrum

Een barbier is niet alleen bezig met één van deze zaken, maar moet ook een aantal “kleine wonderen” verrichten. Daartoe behoren het in de war brengen van uitgevallen haar, het opvullen van golvende of borstelige plekken en het trimmen van de baard om deze een gewenste vorm te geven. Kappers worden ook door heel wat mannen benijd, vooral om hun vermogen om een perfect kapsel te geven. Sommigen zeggen dat kappers deze taken uitvoeren omdat ze verder kunnen reiken dan hun bereik, maar hoe ver ze ook reiken, kappers voeren altijd schoonheidsmagie uit. Ze zeggen dat het enige wat een barbier kan doen wat een schoonheidsspecialiste niet kan, is het haar stylen nadat het geknipt is.

Vroeger knipten kappers niet alleen haren en scheerden zij baarden, maar fungeerden zij ook als arts en tandarts. Bij thermografisch onderzoek werd elke haar gemeten om te zien hoeveel bloed er door de haarschacht stroomde. De resultaten werden gebruikt om de hoeveelheid jodium-base (io-jodium) te bepalen die moest worden toegevoegd om elastiekjes te maken om het haar aan de haarschacht te binden. De doek werd dan in het mengsel gedompeld en tegen de ijzeren staaf geknepen om het haar vast te maken. Tegenwoordig gebruiken kappers geen thermografisch bewijs meer om hun deskundigheid aan te tonen. Kappers leggen echter nog steeds de nadruk op het uittrekken van het haar met handkammen en chirurgische scalpels. vingers-in-het-haar Bij vingerontharing wordt het gebied eerst bevochtigd met een zure verbinding (azijnzuur) en vervolgens ingewreven met een alkalische verbinding (waterstofperoxide). Het resultaat is dat het zuur en het alkalisch een spatel vormen, die het ongewenste haar verwijdert. Bij ontharen met een draadje daarentegen wordt het haar eerst gedraaid met behulp van een pincet. Vervolgens wordt het haar vanuit de schacht naar achteren getrokken, waardoor een stuk ontstaat dat in de gewenste vorm wordt gedraaid.

Het probleem met beide behandelingen is dat ze routinematig elke dag moeten worden uitgevoerd, wil het haar effectief onzichtbaar worden. thermische spanning Thermische stress ook bekend als thermische oxidatie. Het is vergelijkbaar met een chemisch proces omdat er een oxidatiemiddel vrijkomt om het haar te verwijderen, waardoor het er net zo uitziet als de beplating op een auto of nagels. Het proces verhit het haar tot het punt waar het zacht en flexibel wordt, en knipt het dan af. Zoals alle warmtebehandelingen is het schadelijk voor de haarschacht en  stimuleert het de vorming van vroegtijdige grijze haren. Door de extreme hitte die gebruikt wordt bij thermische stress, wordt de haarschacht zwak enFragiele haarschachten. Zelfs met het gebruik van de – gecontroleerde hitte – komen de gespleten punten en de spleten. Als er niet voor wordt gezorgd, zal het gebruik van thermische stress de beschadiging van het haar dramatisch verhogen. Ongewenst haar wordt permanent van het lichaam verwijderd door middel van excisie, cauterisatie, ontharing, scheren of lazerchirurgie. Het haar wordt verwijderd met behulp van liters, aangedreven door elektriciteit, of met gebruik van chemische vloeistoffen op de punt. Het verwijderen van het haar door elektrolyse wordt ook wel geëpileerd genoemd. Het proces is pijnlijk, tijdrovend en arbeidsintensief. De haarwortel is vaak voor het leven beschadigd, en soms permanent. Het haar groeit misschien nooit meer terug.

Lees meer

Kapsalon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.