Laser Hair Removal in Schiedam: An Overview

Laser ontharen Schiedam

De techniek van laserontharing is gebaseerd op het principe van fototherapie. Wanneer een laserlicht door pigment in de haarfollikel wordt geabsorbeerd, veroorzaakt het "ablatie," of de dood van de follikel. Het pigment en de follikel worden vervangen door littekenweefsel, dat permanent is.

Welke methode is het beste voor u?

De beste methode hangt af van uw specifieke behoeften. Als u een donkere huid heeft, kunt u kiezen voor de agressievere IPL ontharingsmethode. Als u op zoek bent naar een minder invasieve methode, kan microdermabrasie een goede optie zijn.

Er zijn ook verschillende soorten lasers beschikbaar voor ontharing. Kies het lasertype dat het best aan uw behoeften voldoet. Niet alleen het lasertype beïnvloedt het resultaat van de ontharing, maar ook de behandelingsmethode en de bijwerkingen.

Is het permanent?

Bij laserontharing is de behandeling blijvend. Enkele weken na de laatste behandeling vallen de korstjes eraf en groeit er nieuw, permanent haar in het behandelde gebied. Bij IPL-ontharing is de behandeling tijdelijk. Na de behandeling ziet de huid er bruin of blond uit, wat 2 tot 8 weken kan duren. Blond haar is permanent en de oorspronkelijke kleur komt na een paar weken terug. Bij IPL ontharing is de behandeling tijdelijk. Na de behandeling heeft de huid een gebruinde of blonde kleur, die 2 tot 8 weken kan aanhouden. De kleur keert binnen enkele weken terug naar de oorspronkelijke huidskleur.

Bij microdermabrasie is de behandeling permanent. Het gezicht, de handen en de voeten zijn de meest behandelde plaatsen. De behandeling is ook permanent, en de huid keert binnen enkele weken terug naar haar oorspronkelijke kleur.

Moet u een laserontharingsbehandeling ondergaan?

Als u stug of donker haar heeft, is laserontharing een kosteneffectieve en effectieve optie. De nadelen van deze methode zijn de intensieve behandelsessies en de kans dat uw haar donkerder wordt na de behandeling. Als u lichter haar heeft dat u graag wilt verwijderen, maar liever niet de intensiteit van IPL laserontharing wilt ondergaan, kunt u elektrolyse proberen. Elektrolyse ontharing is een manuele methode die effectief is maar minder invasief dan IPL. Het is ook minder duur dan IPL.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.