Reiki Helende Technieken

Reiki cursus Eindhoven

Om reiki volledig te begrijpen moet je iets weten over de geschiedenis van deze geneeswijze. In de check-out cultuur maakten check-out genezers normaal deel uit van een geneeskundige dienst. Zij hadden een bedrijf te runnen en waren betrokken bij de normale activiteiten van een arts die een patiënt behandelde. Als er iets niet in orde was, waren zij verantwoordelijk voor het opruimen van de rommel. Als een patiënt een probleem had en naar de kassa ging, was dit waar de genezer heen kon gaan om hem te helpen. Vaak hadden deze genezers een winkel en kantoor op hetzelfde terrein, dit werd een Reiki Herstel Centrum genoemd. Veel van deze centra zijn gesloten, maar sommige bestaan nog steeds.

Er zijn veel verschillende manieren waarop deze healingtechniek zich heeft ontwikkeld en ontwikkeld. Waarschijnlijk de belangrijkste is dat er geen twee reikibeoefenaars hetzelfde zijn. Met dit in gedachten, wanneer een beoefenaar begon anderen over deze healingtechniek te onderwijzen, onderwees hij of zij strikt volgens de technieken die hij of zij zich eigen had gemaakt. Toen het tijd was om de techniek toe te passen, nam iedereen gewoon aan dat het niet werkte, en werd het niet meer onderwezen. Zoals dat al aangaf, zijn er veel verschillende filosofieën, praktijken en principes over reiki. Sommige daarvan vereisen dat alle overgangen gemaakt worden van het ene naar het andere, van leven naar dood. Een andere leer is dat er niet zoiets bestaat als een spiritueel wezen dat je hand neemt en je naar een andere dimensie begeleidt, maar gewoon de bereidheid en de verbinding met het universum. Een ander geloof is dat er niet zoiets bestaat als een spirituele of religieuze component, dat alles wat er met je gebeurt een doel heeft. Het is gewoon het voertuig of proces waarmee je je persoonlijke levensreis voortzet.

Het maakt dus niet uit of er een diepere betekenis is of niet. Beoefenaars zullen hun studenten onderwijzen op een manier die in het beste belang van de student is. Elke student is anders en de leraar moet met allen rekening houden om het gewenste leren van het individu te bereiken. Bij de beoefening van deze techniek draait alles om zelfverantwoordelijkheid. Men gelooft dat hoe meer je eigenaar bent van je beslissingen en daden, hoe meer je de gewenste resultaten kunt oogsten.

Voor reiki gelooft men dat er niet zoiets bestaat als een spiritueel wezen dat zou binnenwandelen en je van de ene plaats naar de andere zou halen. Voor reiki moet je fysiek en energetisch verbonden zijn met de bron, dat is je leraar. Het is hetzelfde voor elk van de andere healing technieken. Om anderen echt te kunnen genezen, moet je eerst jezelf echt genezen. erfenissen genezen alleen in de mate waarin u gelooft dat ze kunnen of zullen genezen. Dit betekent dat een persoon een voorsprong op u kan hebben, maar toch niet de volle voordelen van zijn genezing ervaart. Met een werkelijk open geest en hart is het mogelijk om anderen te genezen ver voorbij het geloof, veel verder dan wat je verstand alleen kan bedenken. Healing in zijn ware betekenis gebruikt geen van je speciale gereedschappen of hulpmiddelen van de geest. Alle genezing vindt plaats op mentaal niveau, omdat daar de geest is, en als je je geest verandert, dan verander je je perspectief in het leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.