Relatietherapie

Relatietherapie Nijmegen

Relatietherapie behelst een proces dat verder gaat op het complexe terrein van onze gedachten, emoties, gedachten en gedragingen. Het gaat om het opnieuw uitvinden van het genezingsproces waarbij we de waarschuwingssignalen die om ons heen zijn gebeurd leren herkennen en hoe we die in de toekomst kunnen vermijden, leren hoe we elkaar kunnen vertrouwen en leren om op een natuurlijke manier relatieadvies en -tips te geven en te ontvangen. In relatietherapie kun je veel te weten komen over wat je nodig hebt in een relatie, hoe je je relatietechnieken kunt veranderen en van daaruit een bevredigende, co-ouderschap onderhoudende, wederzijds liefdevolle en plezierige relatie kunt beleven.

Wat is het doel? Het doel van relatietherapie is om mensen te helpen verschillende dingen over zichzelf te leren en te herinneren die ze vroeger verloren tijdens de relatie met hun partner en hoe ermee om te gaan als een relatie eenmaal is beëindigd. Deze waarden en trainingen worden gestimuleerd door de familie om hen heen en ze zijn zinvol voor het paar. De familie moet niet alleen aandacht besteden aan het begrijpen van het probleem van hun partner, maar ook aan de manier waarop deze dingen van invloed zijn op de geestelijke gezondheid van het paar.

Wat is het proces? Een van de belangrijke aspecten van stressgerelateerd verlies is de relatie tussen paren van partners, het vermogen om de herinnering aan een lange tijd samenzijn sterk te houden. Om daar achter te komen is er een periode van delen, telkens weer proberen terug te komen op het vertrouwde terrein in een relatie, wat op zichzelf al veel angst en stress met zich meebrengt. De begindagen of het begin van de relatie zijn dus heel belangrijk voor het ontwikkelen van de herinnering aan de goede en de slechte tijden samen. In het begin wordt een relatie tussen de partners van een koppel tot de essentie gebracht; onderhandelen, vertrouwen opbouwen, emotionele onthechting, behoefte aan communicatie, onderhandelen en communicatie op seksueel gebied.

In het volgende stadium begint een partner opnieuw en worden de eerste drie stadia vervangen door een nieuwe reeks waarden voor de partners. De man moet misschien een hele nieuwe set vaardigheden leren rond relaties en dit uitwerken in zijn behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en conflictoplossing. De vrouw moet zich misschien verdiepen in haar seksualiteit en de interactie met andere transpersoonlijke mensen, de Native American Indians en de wereldwijde informatiestroom. Vaak kom je er nu achter dat er een methode van rituelen in meditatie en andere Yoga oefeningen zijn en ook dat er een heiligheid in relatie is. Wat zijn de methoden en stappen om met relaties om te gaan? De technieken die gebruikt worden voor relatietherapie omvatten: Communicatie vooraf in het gezin van de partner, gebaseerd op ontmoeting en samenkomen als familieleden onderling en eerlijk praten, is zeer belangrijk in de eerste dagen van de relatie.

Lees meer

Psycholoog

EMDR 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.