The Old Spice

Kapper Vlissingen

Vandaag de dag bieden barber shop over het algemeen alleen knipdiensten aan, terwijl in het verleden barbershops ook werden opgeleid in andere gebieden van schoonheidsbehandeling, zoals aromatherapie, manicure, gezichtsbehandelingen en harsen. Barber shop  zijn nu een gemengde categorie van diensten, en wellicht een van de bekendste barbershops is de “Old Spice Barbershop”, gevestigd inets hoofdstad, Chennai. Moderne kapperszaken zijn in bijna elke stad in het land te vinden, en in veel van die zaken zijn de kappers eigenlijk ook technicus en apotheker. In tegenstelling tot vroeger, toen kappers zich vooral bezighielden met het knippen van haren, biedt de moderne praktijk een breed scala van diensten aan, van knippen en villen tot steilen en haarkleuring. In veel opzichten lijkt een moderne barbier op een huisarts met een zwarte jas, een bril en operatiekleding, en zelfs een stiodgische schaar. Er zijn enkele oude kappersstijlen die de besituut en de moeilijke tijden hebben overleefd, en enkele die nieuw zijn. De “Abba”-kapper, bijvoorbeeld, deed het als yascar gedurende de hele thetische jaren, en stierf in 93 CE. De kapper “429” daarentegen hield het tot zijn 96e vol en was bekend om zijn gewaagde vluchten over de Tertonische Driehoek. Hij vloog in luchtalarmtreinen om zijn klanten bij te houden. Een andere barbier uit het kersentijdperk, Mrainted in Venice, houdt het nog steeds uit in hetzelfde gebied waar hij in 98 CE zijn houten kapmessen ophing.

Elke stad heeft zijn eigen stijl, en Old Spice is geen uitzondering. Net als de andere Old Spice kapperszaken hebben ook zij een unisex-uitstraling, waarbij elke jongere zijn eigen kenmerkende stijl heeft. De kinderen van de “igrated in” menigte op de oudere leeftijdsscholen werden naar hun grootmoeders gestuurd om bij hen te wonen, en het was hen verboden om tekenen van individualiteit te gebruiken, zoals hoeden.Het is niet verwonderlijk dat zoveel Amerikanen experts in het vak zijn geworden. Herinnert u zich nog de reclame voor Old Spice waarin een groep goed gemutste zorgeloze jongeren door de ruige  bergpassen renden met magische uitrustingen, geaccentueerd met een scheutje Old Spice. Men kon zich desgewenst opmaken en een baard dragen, en de Old Spice mannen en vrouwen zagen er, nou ja, uit alsof ze in de rockindustrie zaten.

zendt Old Spice advertenties met deadpan: ” gescand van top tot teen. zendt Old Spice advertenties met deadpan. Kleed me zoals ik wil.geurstof voor mannen is een miljard moeders, acneWas je handen, knip je nagels, open je hamburgers… Bleek de huid van mijn achterste en kom er een Cruella Deville jonger uit.” Wat de reclames natuurlijk niet vermelden is dat Old Spice ook zijn bijwerkingen heeft, waarvan de beruchtste is dat het de handen dikker doet lijken. Voorbij zijn de dagen dat een fitte jonge man en vrouw beiden hun baard en snor trimmen, laat staan voor het scheermes staan in een Old Spice reclame. prestatie, vermeld door Oprah in haar recente boek wijst erop dat hoewel mannen graag scheren, vrouwen de voorkeur geven aan waxen. Met waxen blijven je benen langer glad, zegt Oprah, en het doet geen pijn zoals bij scheren. Waxen gaat ook langer mee dan scheren. Het eeuwenoude gezegde: ellende kan leiden tot het wittebroodsweken-syndroom. Denk er maar eens over na. Je benen en/of oksels vrij houden van ongewenst haar is een heel goed idee, of je nu man of vrouw bent. En nu we het toch over uitstekende ideeën hebben, laten we niet vergeten dat suiker helpt op die speciale lichaamszones die niet zo vaak te zien zijn: dichtere zones, bijvoorbeeld, of donkere zones. Maar vergeet niet dat suiker een voedingsoxine is, zegt de Mayo Clinic, en er zijn andere gezondheidsrisico’s verbonden aan beide.

Lees meer

Natuur kapper

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.