Wat is burn-out?

Burn out kliniek

Het is net als ’s nachts rijden. Als de zon opkomt, moet je voortdurend je aandacht erbij houden om een andere zon te zoeken en een of andere handeling te verrichten om niet te verdwalen. Zo is het ook met burn-out. Je kunt nooit volledig stoppen om er iets aan te doen, maar er zullen ‘hobbels’ in je rit zijn op het moment dat het gebeurt. Je gaat misschien naar de dokter, maar de symptomen beginnen voordat je weet wat er gebeurd is; misschien word je verliefd of maak je een natuurramp mee. Je kunt verkeerde medicijnen nemen, je eetgewoonten nog slechter en vaster zetten, één keer per week slapen of de hele tijd ziek worden. Het voelt alsof er geen einde aan komt en je kunt niet zeggen dat je maar een klok achter de hand hebt. Alles gaat volgens plan, maar je kunt de afloop niet voorspellen. Je kunt je nog steeds moe voelen, alsof het begin van de reis uit is.

Uitputting of “burn-out” maakt ons steeds vermoeider. Voor sommigen is de enige slaap die ze krijgen op koude avonden, wanneer het openluchtstadion of de sportzaal gesloten is. Zij blijven dan binnen onder de warme AC, niezen als ze naar de liften gaan om een extra dosis energie te krijgen. Het is opschieten, gaan afhankelijk van de tijd of het geluk is. Maar, alleen in de nacht is er geen manier om het te vermijden. Burn-out veroorzaakt veel emotionele problemen, ruïneert iemands gevoel van eigenwaarde en leidt tot depressie. Emotionele overbelasting leidt vaak tot mentale stoornissen omdat je je ware zelf niet meer ziet. Het is moeilijk om ’s morgens uit bed te komen. Je bent half in slaap.

Dus, wat is burn-out? We krijgen een burn-out als we een rendement op onze investering verwachten, lange uren werken, repetitieve taken uitvoeren, onszelf tot het uiterste drijven, onze natuurlijke hulpbronnen opbranden. Dit komt omdat we onze filosofie negeren. We hebben onze natuurlijke drive genegeerd en willen het beste resultaat behalen. Welnu, uw huidige situatie zal u op deze manier niet ondersteunen. Het is alsof je probeert zoveel mogelijk in een dag te proppen het aantal dagen dat je hebt. Het resultaat is uitputting en het lukt je niet om de uitputting te vermijden. Het is het meest heilzaam als je eerst de reden bekijkt voordat je je inspant.

Burn-out gebeurt als de trein op hol slaat. Het gebeurt wanneer we ongeduldig, ellendig, rusteloos worden. Te veel van je energie is opgezogen en je rijdt met maximale inspanning en vergeet waarom je begonnen bent of waarom je geïnvesteerd hebt in de eerste plaats. Bottom line, het is effectief om je burn-out exit te ontwikkelen en het te verhelpen. We wrijven schouders met een newuce uitzicht. We stappen over op een ander voertuig. De functie van het creëren van uw eigen interventie is om kennis te verschaffen, terug op het paard te krijgen.

We zijn niet thuis, maar er zijn veel dingen die we kunnen doen; 1. Ontspannen en opfrissen – Het is lichamelijk moe, emotioneel en mentaal 2. Meditatie – Het is de rust en ontspanning die we nodig hebben 3. Breng werk en privé in evenwicht – U bent een ondernemer. We zijn hier om het gedogen te laten varen, onze eigen regels te kiezen en een aantal gezonde veranderingen door te voeren, zodat het bedrijf aan de top komt te staan. Hoe meer volledige toewijding en inspanning je levert om helderheid te krijgen, zul je in staat zijn om de kern van de reden waarom je je leven niet leuk vindt op te lossen en te beginnen met het managen van je burn-out. De robotroutine is voorbij en je bent vrij om je eigen leven te leiden zoals jij dat wilt. Je kunt gelukkig, gezond en voldaan zijn. “Het is niet zo belangrijk hoeveel je verdient, maar hoeveel je te verliezen krijgt voor je aanwezigheid.”  Retirement Professionals Group Die vier gewoonten zijn: 1. Verantwoordelijkheid – Het is weten welke gewoonten je niet ondersteunen en die gewoonten in ere houden 2. Slaap elke dag en vraag om hulp. Uiteindelijk ben je verantwoording schuldig aan jezelf 3. Verantwoordingsplicht – We moeten verantwoording afleggen, want mensen vertrouwen je meer dan je jezelf vertrouwt 4. Tijdbeheer – U moet tijd maken voor uzelf, u moet LUISTEREN NAAR UWZELF. “Ik kreeg een burn-out, omdat ik het vanzelfsprekend vond wat ik had.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.