Wat zijn de verschillende soorten kappers

Kapper Middelburg

 

Door definities te wijzigen en een paar nieuwe woorden toe te voegen aan de veelgebruikte term, is voorkomen dat mensen in verwarring raken over wat een barbier is en wat hij doet.

Een kapper kan bijvoorbeeld tondeuses, trimmers en uitdunscharen gebruiken, maar nooit een kracht- of middelkam.

De barbier werd vroeger in Engeland opgeleid, maar Amerika ontwikkelde meer geavanceerde vormen van onderwijs. Het barbiersvak begon in de vroege jaren 1800. In het begin van de 19e eeuw, begonnen barbershops ook in Groot-Brittannië te verschijnen.

Het was in het begin van de 20e eeuw dat mannen baarden en snorren begonnen te laten groeien en dat dit een norm werd in de Amerikaanse samenleving.

Bedenk dat in de VS niets dat metaal gebruikt als kapper kan worden beschouwd; dus een metalen kapperszaak met scheermesjes en bramen is geen kapper.

Een barbier wordt gedefinieerd als iemand die meerdere messen gebruikt om haar te knippen. Om een barbier te worden genoemd, moet de persoon zelf het haar knippen; als het haar eenmaal is geknipt, kan het worden schoongemaakt, opnieuw worden gevormd en opnieuw worden gebruikt als dat nodig is.

Kapsels worden meestal in een salon gedaan en de apparatuur is veel geavanceerder dan vroeger. De meeste kappersstoelen in de VS voldoen niet aan de Europese normen en worden gewoonlijk alleen gebruikt voor knipbeurten, aangezien ze niet geschikt zijn voor wash and go.

Schoonheidssalons gebruiken grote, luxe units met haardrogers, steamers en ruimte voor vier of vijf gezichtsbehandelingen en andere huidbehandelingen. De apparatuur is meestal veel duurder en de opgeleide professionals die de salon runnen moeten alle troeven in handen hebben die ze kunnen krijgen – wat meestal inhoudt dat ze een groot budget achter zich hebben.

Vroeger scheerde de barbier het hoofd van de klant en gebruikte een tondeuse om de baard te trimmen. De barbier verzorgde vervolgens het gezicht en de hals van de man, waardoor hij een vette hoofdhuid kreeg en zelfs een deel van zijn haar kon verwijderen. Het kapsel duurde tot de volgende scheerbeurt.

Soms naaiden de kappers haveloze stukken spijkers in het hoofd van de klant. De kapper vijlde de spijkers en vormde ze in een ovale, vierkante of ronde vorm, afhankelijk van de voorkeur van de klant.

Tenslotte zou de kapper de haarknippers binden met speciale chemicaliën en een heerlijke geur in de lucht spuiten. Hij zou de klant uitleggen dat de geur het beste deel is van het komen naar de salon. En, natuurlijk, gaf hij hem wat geld!

In de aangename traditie van kapperszaken wordt de apparatuur meestal in goede staat gehouden. Kappers moeten alle juiste instrumenten bij de hand hebben om haren te knippen, apparatuur te repareren en afspraken te maken.

Elke barbier weet dit, en daarom gebruikt de barbier misschien verdacht materiaal, zoals een onbekende olie die als smeermiddel dient en ervoor zorgt dat de schaar niet uit de handen van de barbier glijdt.

Natuurlijk heeft de kapper nog steeds zijn gereedschap nodig om haar te knippen, met de hand te knippen, en haar te verven of te krullen. Sommige kappers kunnen zelfs ’s middags manicure en pedicure aanbieden, terwijl andere salons alleen basisknipverzorging bieden.

Of de salon nu full service biedt of manicures en pedicures doet, ze zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde ideaal: de klanten er beter doen uitzien. Dit geldt vooral voor het knippen van het haar, dat is wat mensen terugbrengt naar de salon.

Ze kunnen de klant zelfs een complimentje geven over hoe hij eruit ziet. Zij moeten tenslotte elke dag hun haar laten knippen en stylen.

Zij moeten weten hoe zij het moeten schoonmaken en onderhouden om het te laten functioneren zoals het bedoeld is. Anders wordt het huis een vuilnisbelt. En de lucht zullen de mensen niet kunnen inademen!

Verrassend genoeg hebben kappers ook miljoenen dollars nodig om hun apparatuur te kopen en te installeren. Helaas zijn de kosten meestal hoger dan wat de apparatuur eigenlijk waard is.

Als je naar een salon moet, zou je het waarschijnlijk graag thuis hebben. Maar je wilt misschien niet de perfecte look opgeven die je van je kapper krijgt. Hoewel er een aantal redelijk geprijsde haarknipkits zijn die je over de toonbank kunt kopen, zijn er toch een heleboel items die je nodig hebt om jezelf een echte professionele haarknipkit aan te schaffen.

En dan bent u nog steeds op jacht naar een kwaliteitssnijpakket. Verwaarloos de kwaliteit kappersschaar, kam, en wanten niet. U zult ze nodig hebben om het haar mooi te knippen en om de halzen te verzorgen, wees er zeker van en zijn scherp genoeg om zuiver te knippen.

 

LEES MEER : 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.