Yoga – een manier van leven

Yoga Uden

Voor de onverstandigen kan het woord Yoga het idee van spiritualiteit of geest overweldigend maken, het kan het tegenovergestelde effect hebben in het leven van mensen. Yoga is eigenlijk een tak van ademhalingsoefeningen en een methode om de systemen van iemands lichaam in balans te brengen. Yoga-academie gaat over het verheffen van de zintuigen en het ontwikkelen van het gevoel van zelfbewustzijn. Van een persoon die de basisprincipes van Yoga neemt en deze in haar dagelijks leven integreert wordt gezegd dat zij Yoga Anayi is, of een persoon die weet hoe zij haar lichaam en geest in balans kan brengen als haar lichaam en geest voor haar Zelf en fysieke lichaam. Yoga is een praktijk van jezelf afstemmen op je lichaam. Het is het bereiken van grenzen en het doorbreken van nieuwe terreinen van je huidige bestaan naar een prachtige nieuwe fase van je toekomstige werkelijkheid. Yoga is een vorm en proces van beweging die de balans en harmonie in je lichaam ontwikkelt en het brengt je in een staat van IK-ZIJN, waar er verbondenheid en eenheid is tussen jou en je omgeving.

Yoga moedigt je aan om ruimte in je geest te laten om nieuwe en verbeterde werkelijkheden te creƫren, of om anderen de wereld op een andere manier te laten zien. Het gaat erom in het huidige moment te leven en ervan te houden, precies zoals je bent. Yoga is een manier van leven, niet een ervaring. Ik geloof dat we het leven alleen ervaren als we ons verstand verliezen. Yoga is een filosofie of levenswijze die gericht is op het cultiveren van evenwicht in de geest, het lichaam en de geest van een persoon. De Yoga concentreert zich op het begrijpen van het Zelf, het evenwicht tussen Yoga, de wereld en iemands identiteit, het wegnemen van spanning en stress.

Het is het beoefenen van Yoga om op een goede manier in contact te komen met je lichaam, tot in je kern, het centrum van je wezen. Yoga, als een humanitair pad, is meer dan 1000 jaar geleden begonnen in India, maar door de gastvrije omgeving wordt yoga nu wereldwijd beoefend. Yoga is een methode van fysieke fitheid, die zowel mentale als fysieke fitheid omvat. Yoga is een manier van leven om bewustzijn, mededogen, flexibiliteit, kalmte, vergevingsgezindheid en zelfbeheersing, opvoeding en meditatie te cultiveren. Yoga is een unieke manier van leven die technisch en spiritueel ontwikkelt; Yoga is een manier van leven die de fysieke activiteiten van een persoon gebruikt als bron van spirituele groei. Het is een bewuste methode die voeding, lichaamsbeweging, persoonlijke groei, meditatie en andere liefdadige activiteiten omvat. Het helpt je om je potentieel te bereiken en potentieel waarvan je niet wist dat je het kon bereiken. Het staat bekend als een zeer effectieve methode voor ontspanning, gezondheid en genezing. Yoga ontwikkelt flexibiliteit en kracht van zowel lichaam als geest en geeft je de mogelijkheid om veranderingen in je lichaam te zien plaatsvinden. Yoga ontwikkelt een gestaag bewustzijn van jezelf.

Yoga is een diep religieuze en filosofie die zeer spiritueel is en soms als metafysisch wordt beschouwd. Yoga concentreert zich op het leven van een yogi en ontspant de persoon in een gevoel van innerlijke vrede. Yoga zorgt voor een affectieve relatie tussen het fysieke en het spirituele in alle mensen. Yoga is een weg die ontspanning, kracht, vrede en evenwicht brengt in je lichaam. Yoga is een manier van leven die de stroom van energie die we ontvangen van externe bronnen verbindt met de energie die begint bij je lichaam. Yoga oefeningen richten zich op het veranderen van de lichaamsfuncties om de fysieke kracht te vergroten, pijn te verminderen, energie te vergroten, houding en balans te verbeteren, en de geest helder te maken. Yoga is de beoefening van geest, lichaam en geest. Yoga heeft alles te maken met het ontketenen van eenheid, liefde en vrede in de wereld. Het is een proces dat staat voor een nieuwe benadering van ons zelf en een nieuwe manier om een betere wereld op te bouwen.

Yoga is holistisch, wat betekent dat het het beste van het fysieke, emotionele en spirituele combineert en je in een staat van spiritualiteit brengt. Yoga is een manier om in je innerlijke wereld van spanning en grenzen te kruipen en je geest te openen. Yoga is een lang proces dat je richt op je fysieke, emotionele en spirituele groei. Yoga ontwikkelt je spiritualiteit door je te verbinden met het Universele Zelf via de Ene Bron, door je zelfbewustzijn en eenheid met het spirituele te vergroten en door je fysieke en emotionele kracht te vergroten. Yoga is een systeem dat gebruik maakt van fysieke, emotionele, mentale en spirituele technieken om je te leiden naar een prachtige samensmeltende innerlijke wereld van Zelf, ziel en Geest. Yoga is niet iets om te ervaren in een les of in het dichtstbijzijnde yogacentrum. Yoga is iets dat u elke dag beoefent, bij u thuis en op het moment dat het u uitkomt. Wacht niet, want vroeg of laat zul je beginnen te genieten van een gevoel van leven dat zorgeloos, spontaan en vredig is. Ga niet in vermomming door het leven, Yoga reinigt de geest en geeft ons een glimp van de immense kracht die in ons schuilt. Yoga is een levenspad dat de grootste voldoening en plezier brengt en ons mentale en holistische voldoening geeft. Yoga gaat over leven in je innerlijke wereld, in plaats van de uiterlijke wereld van fysieke oefening. Yoga genereert spiritueel bewustzijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.