Haarschaar

Kapper Rotterdam

Saaie kappers – zij die zelden naar de kapperszaak gaan en alleen het haar knippen als het vuil is – worden als saai en lelijk beschouwd. De meeste misverstanden over het beroep zijn te wijten aan het feit dat mensen niet weten dat een kapper het haar van zijn klanten niet moet knippen, maar alleen de beschadigde buitenste lagen ervan moet verwijderen. Beschadigd haar moet worden ondersteund met absolute stroken stof of was om het te beschermen tegen splijten en breken. Kappers hebben speciaal gereedschap om dit te doen, maar ze zijn niet beperkt tot alleen het gereedschap dat in de gereedschapskist van de kapper te vinden is.Sommige kappers gebruiken bijvoorbeeld schoenspiegels om de lengte en de stijl van een kapsel te bepalen. Ze staan tegenover elke klant en telkens als de klant zijn hoofd beweegt, beweegt de spiegel om de lengte en de stijl te bepalen. Dit is het bepalen van de stijl en lengte van het kapsel voordat de schaar het aanraakt.  Sommige mensen geloven dat hoe meer moeite ze doen om hun haar te knippen, hoe beter het resultaat. Dat kan in sommige gevallen waar zijn, maar meestal is dat niet zo. Hoe meer je je vaardigheden oefent, hoe beter je kapsel zal zijn, maar het zal nog steeds niet aan je verwachtingen voldoen.

Hoe maak je het beter? Zoals eerder gezegd is een goed kapsel het resultaat van hard werken en oefenen, en in dat opzicht is het niet genoeg om de vaardigheid te hebben. U moet er ook in geïnteresseerd zijn om die stijl te behouden. Het zal moeilijker zijn om uw klanten u te doen volgen als u het niet oefent. Meestal is de eerste indruk juist. U moet er alles aan doen om die stijl te handhaven. Hoe meer u oefent, hoe beter uw schaar zal worden. Elke keer dat u een nieuw haar knipt, moet u uw klant precies laten zien waar u de score bijhoudt. Het laatste wat u wilt is dat u voor een noodgeval op pad gaat en geen tijd hebt om uw schaar te repareren. Het is veel beter om weg te gaan dan om hem terug te brengen naar de winkel voor reparatie. Als u uw bedrijfsschaar geërfd hebt, is het misschien tijd om hem te vervangen. Maar, u moet niet zomaar dezelfde gaan kopen als uw vriend. Dit kan erg verwarrend zijn omdat uw vriend misschien een heel ander type haar heeft. Als uw vriend bijvoorbeeld aan één kant kaal is en u heeft er geen last van, dan kunt u nagaan of u soortgelijke problemen heeft. Het kan nooit kwaad om verschillende haartypes te onderzoeken en uit te zoeken hoe ze behandeld worden. Er zijn tijden dat mensen ernstige allergische reacties hebben op bepaalde soorten scharen. Het oude gezegde van onwetendheid is niet helemaal waar als het gaat om haarscharen. U kunt de beste kwaliteit haarschaar kopen en toch niet de beste resultaten krijgen.

Als het op een haarschaar aankomt, is kennis macht. Als u eenmaal weet hoe de haarschaar werkt, is het maken van de juiste haarsnit eenvoudig. Het verschil weten tussen een normale schaar en een professionele schaar is belangrijk bij de aanschaf van een haarschaar. Het belangrijkste instrument om in te investeren bij de aankoop van een haarschaar is de slijpsteen. Het is van het grootste belang dat u de slijpsteen gedurende de hele levensduur van de schaar scherp houdt. Veel mensen vergeten dit belangrijke gereedschap. Andere aankopen die belangrijk zijn voor het knippen en stylen van het haar zijn borstels. De verscheidenheid aan borstels is overweldigend. Er zijn borstels voor elk haartype, voor krullend haar, steil haar, gewassen haar, enz. Het type haar dat u heeft zal afhangen van het type haarschaar dat u aanschaft. Het is altijd een goed idee om over alle verschillende soorten borstels te beschikken, zodat u uw haar elke keer beter kunt bewerken. Als u serieus bent over uw kapper, is het belangrijk om de beste kwaliteit haarschaar, slijpsteen, en borstel of kam aan te schaffen. Jarenlang hebben kapperszaken en kappersstylisten de goedkoopst mogelijke scharen en gereedschappen gebruikt. Inruilen voor kwaliteit was voor de meeste ingewijden geen optie. Maar vandaag is het voor de meeste consumenten nooit een optie geweest.

Lees meer

Kapsalon

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.