HAIR DESIGN: een wandeling langs het pad van stijl

Kapsalon Ijsselstein

Of het nu voor een formele gelegenheid of een informeel uitje is, elke man wil er onberispelijk uitzien en zijn beste beentje voor zetten. Tenzij je gezegend bent met natuurlijk dik haar, wat tegenwoordig vrij zeldzaam is, vinden de meeste mannen het moeilijk om het gewenste kapsel te krijgen dat hun gezicht flatteert en hun kleding aanvult zonder overdressed over te komen. Bovendien? De huidige verzorgingstrends hebben de zaken nog uitdagender gemaakt voor mannen die een klassiek en toch eigentijds uiterlijk willen behouden. Het is voor mannen steeds moeilijker geworden om de juiste kapsels te kiezen die hun gelaatstrekken in alle situaties flatteren. Om u enig inzicht te geven in dit steeds veranderende scenario, hebben wij van IJSELSTEIN'S HATS drie toonaangevende haarontwerpers geïnterviewd en hen één eenvoudige vraag gesteld – "Welke trends kunnen we in 2019 verwachten op het gebied van haardesign voor mannen?

Experts' opinie: Stijgende vraag naar veelzijdigheid

Het gaat niet meer alleen om het volume: Nu mannen geëvolueerd zijn van louter de verstrekkers van een bepaalde hoeveelheid DNA tot de volledige verzorgers van hun uiterlijk, eisen ze nu meer veelzijdigheid in hun kapsels. Het goede nieuws is dat haarontwerpers dit eindelijk hebben ingezien en op de trend inspelen met meer variaties dan ooit tevoren.

Korte kapsels, bowl cuts, slick back, faux hawk, buzz cuts, kale fades, taps toelopende kapsels, en clean shaves zijn slechts enkele van de vele kapsels die trending zijn in 2019. Het beste deel is dat haarontwerpers nieuwe manieren verkennen om deze looks te creëren, zodat elke man zijn eigen unieke stijl kan hebben. Kortom, mannen kunnen er dit jaar stijlvol en anders uitzien. Voor meer tips bezoek anders mijn Kapsalon in Ijsselstein.

Het belang van baardverzorging

In een wereld waar alles wegwerp is, is de man met een baard een zeldzame vondst. Van barbiers tot haarstylisten, zij zijn degenen die de baard er daadwerkelijk goed uit kunnen laten zien, of het nu gaat om een baardtrim, een baardolie of een baardtrim. De verzorging van de baard is een belangrijk onderdeel van de hygiëne van de man, dat vaak over het hoofd wordt gezien. Het is echter belangrijk om de baard schoon en getrimd te houden, zodat hij niet te lang en onverzorgd wordt. Het gezichtshaar van een man met een baard bestaat uit twee componenten: het haar op de hoofdhuid en het haar op het gezicht. Terwijl het gezichtshaar overal ter wereld hetzelfde is, wordt het haar op het hoofd bepaald door de genetica. Het haar op de hoofdhuid kan echter naar believen worden gestyled en geknipt. Vandaar het belang van baardverzorging.

Het allround kapsel voor de man.

Hou het simpel, maar klassiek. Voor een strakke, eigentijdse en moderne look probeer je een kort kapsel met een gladde scheerbeurt aan de zijkanten en aan de bovenkant. Om het interessanter te maken en voor een duurzamere afwerking, probeer je mohawk kapsels of een pixie cut. Voor een ultramoderne look probeer je een geraffineerd fade kapsel met een stompe afwerking en een razor fade. Strepen of highlights toevoegen aan het haar is ook een goed idee, vooral als het haar donker van kleur is. Als je op zoek bent naar een allround kapsel dat eenvoudig maar veelzijdig is, ga dan voor een klassieke buzz cut met een taps toelopende stijl. Dit is een geweldig kapsel voor zowel formele als informele situaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.