Wandelen Coaching

Wandelcoaching Den Haag

Wandel coaching is een programma ontwikkeld door Passfly International, om mensen te betrekken en te motiveren om buitenexcursies te ondernemen. Het programma maakt gebruik van een kernfilosofie van begeleiden en aanmoedigen van mensen om hun angsten te overwinnen en zo hun ervaring uit te breiden en te leren wat ze het liefst willen weten. Het programma beperkt zich niet tot één specifieke activiteit; het moedigt mensen aan om te zoeken naar nieuwe manieren om de natuurlijke en menselijke omgeving te verkennen en zich daarin te bewegen. Als mensen dit doen, nemen ze actief deel aan hun eigen persoonlijke groei en ontwikkeling terwijl ze wandelen, en komen ze in een uitgebreid persoonlijk zelfbewustzijn. De coach heeft niet alle antwoorden, en hij kan niet positief inschatten wat zijn cliënten op dat moment denken of voelen. Toch is deze professor in de outdoor-educatie in staat om zijn studenten te helpen leren van zijn eigen avonturen, en om hen de instrumenten te leren die nodig zijn om een specifieke betekenis te geven aan hun ontmoetingen met de natuurlijke wereld, zodat hun hele ervaring van de wereld terwijl ze wandelen ingrijpend verandert. Wandel coaching kan ons leren een meer open kijk op de wereld te hebben, en onze motivatie om actief deel te nemen aan de fysieke handeling van het wandelen in de bergen te vergroten. Wandel coaching in zijn geheel kan diepere niveaus van zelfbewustzijn en persoonlijke empowerment op alle niveaus van een persoon doen ontstaan.

Wandel coaching biedt het geschenk van avontuur aan degenen die ervoor kiezen zich ermee bezig te houden. Het kan zowat overal plaatsvinden waar men maar wil. Soms besluiten deelnemers om tijdens het wandelen in talletides (een hoog touwenparcours) te zitten en snel af te dalen naar een open strand. Andere keren wandelt de wandelcoach de hele nacht door voordat hij een berg probeert te beklimmen. Hoe dan ook, de coach biedt iedereen de mogelijkheid om een beetje plezier te hebben terwijl ze wandelen in de aanwezigheid van de natuur en de schoonheid van de bergen, stoppen voor kleine eetpauzes, of verhalen navertellen en hun eigen leven zien door de ogen van hun eigen persoonlijke uitdagingen en prestaties. Naast het fysiek actief zijn, richt wandel coaching zich op het positief wandelen in de natuur, het samenzijn met positieve mensen, creatief bezig zijn en het bezig zijn met zelfreflectie en zelfvoor-beeld-tijd. Verlichte mensen hebben de mogelijkheid om emotionele kracht en spirituele substantie te creëren, ver voorbij wat onnoemelijk veel eerdere ervaring en fysieke mogelijkheden voor hen zouden kunnen doen. Wandel coaching vereenvoudigt, verheerlijkt of negeert de complexe aard van de menselijke psyche en strijd niet.

Hoewel wandel coaching gericht is op één activiteit, wordt er gebruik gemaakt van een reeks activiteiten die alle gericht zijn op één van de doelen van de persoon. Dit kan zeer versterkend werken, omdat het een bepaald soort activiteit is die de deelnemers de gelegenheid geeft hun aandacht te richten op het nastreven van hun belangrijke doelen. Het resultaat is dat er tijdens de dagelijkse wandeling meer kan worden bereikt dan tijdens welke andere activiteit dan ook, inclusief lichaamsbeweging alleen. Op een gegeven moment heeft iedereen het erg druk. Er is veel dat je gewoon overkomt. Als gevolg daarvan heeft de persoon door wie je gecoacht wordt een krachtige kans om deel te nemen aan zijn eigen groei en ontwikkeling, door actief zijn hele persoon na te streven, in plaats van slechts op één deel van hem. In de gemeenschappelijke wijsheid, “je kunt niet alles zijn, of alles iets, vooral als je ook alles iets anders bent”. Met andere woorden, er is voor iedereen een oneindige ruimte in termen van wat hij of zij kan bereiken. Elk moment is een belangrijke kans, en iemand kan door wandel coaching kiezen wat hij of zij wil nastreven, hoe hij of zij energie en aandacht besteedt, en hoe hij of zij prioriteit geeft aan wat voor hem of haar het belangrijkst is, om die zoektocht na te streven, terwijl er nog genoeg mogelijkheden zijn voor plezier, zelfopenbaring en groei.

Lees meer

coaching

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.